Anders op schoolreis

 Anders op schoolreis ontstond uit het project Sustain my Schooltrip! van de opleiding toerisme en recreatiemanagement in Howest, Kortrijk.

Anders op schoolreis

Met Anders op schoolreis willen we de organisatoren van schoolreizen laten zien dat duurzame schoolreizen haalbaar zijn, door hen eenvoudig de nodige praktische ondersteuning bieden.

(1) We brengen bevattelijke, hands-on informatie over wat een duurzame schoolreis allemaal kan zijn – weg van de ‘hardcore groen’-gedachte – en hoe je, mits kleine ingrepen in bestaande reisprogramma’s al een reële bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van de toeristische sector. Die verduurzaming zal zichtbaar worden via een duurzaamheidsbarometer op de website www.andersopschoolreis.be.

(2) We ontwikkelen en onderhouden een database, in eerste instantie met focus op de meest populaire “schoolreis”-bestemmingen, waarin we concrete voorstellen doen voor originele schoolreizen, met alle bijbehorende praktische informatie. We bieden de leerkrachten dus een concrete tool aan om de eigen schoolreis te organiseren en te plannen. We starten met informatie over Parijs, Londen en Barcelona als citytripbestemming,  Italië voor rondreizen en België als bestemming voor sportieve, avontuurlijke en teambuilding activiteiten. De basisgedachte is: de integratie van 1 van de voorgestelde bouwstenen op de website is al een garantie voor een duurzamere schoolreis!

Door van de website een communicatieplatform te maken, is er ruimte voor het delen van reiservaringen, met behulp van ratings en reviews. Daarmee willen we de nodige dynamiek voor Anders op schoolreis op gang brengen, en houden.

Anders op schoolreis wordt ook relevant voor de reissector. De kant-en-klare info in onze database zal ook voor reisorganisatoren toegankelijk zijn. Zo wordt de drempel om effectief meer duurzame bouwstenen in een reisprogramma op te nemen hopelijk kleiner. Aanbieders van duurzame activiteiten kunnen hun initiatieven toevoegen in de database. Zo bieden we hen een extra communicatie- en distributiekanaal. Daarmee willen we een stimulans bieden aan de sector om meer initiatieven op vlak van duurzaamheid te ontwikkelen.

De website www.andersopschoolreis.be is nog volop in opbouw en zal beschikbaar zijn vanaf september 2012. Het project werd voorgesteld op 8 maart 2012 tijdens de Workshop Sustain my schooltrip. Volg ons op Facebook om up-to-date te blijven over de vorderingen van ons project en deel vooral ook jullie ervaringen met ons.

Advertenties

2 Reacties op “Anders op schoolreis

  1. Pingback: 10 tips voor ‘anders op schoolreis’ | Howesttravel

  2. Pingback: De gemiddelde schoolreis in Vlaanderen: enquête secundaire scholen | Howesttravel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s