Bier, een belangrijke bouwsteen voor de toeristische bestemming Vlaanderen

Ingrid Van Wateghem van Toerisme Vlaanderen somt 10 redenen op waarom producten rond biertoerisme een toegevoegde waarde bieden voor Vlaanderen als toeristische bestemming.

10 redenen waarom bier een belangrijke bouwsteen is

10 redenen waarom bier een belangrijke bouwsteen is

We sommen ze niet allemaal op maar verwijzen je graag door naar de presentatie. Wij onthouden vooral:

  • Bier is een belangrijk imagobepalend element voor Vlaanderen als toeristische bestemming
  • Alle toeristen houden van bier, maar de Angelsaksische toeristen nog meer
  • Bier breekt grenzen open. Biertoerisme maakt  niet alleen de brug tussen stedelijk en regionaal toerisme. Bier verbindt ook verschillende soorten toerisme, bijvoorbeeld: biergastronomie en industrieel erfgoed, biergastronomie en beeldende kunsten, …
  • Belgische bieren zijn bij uitstek een voorbeeld van baanbrekend vakmanschap, de internationale brandingstrategie van Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen.
  • Bier is een hype: het is nu of nooit. We hebben een fantastisch basisproduct en een toeristisch aanbod dat nu al vrij uitgebreid is. We moeten dit momentum grijpen om ons als bierbestemming te profileren.

Toerisme Vlaanderen wil de sector ondersteunen en roept publieke én private partners op om in te zetten op unieke, innovatieve initiatieven rond bier en toerisme. Via de impulsprogramma’s van Toerisme Vlaanderen is financiële ondersteuning mogelijk. Daarnaast biedt Toerisme Vlaanderen ondersteuning door het verzamelen van informatie enerzijds en het opzetten van gerichte campagnes anderzijds. Zo zullen op ITB Berlin 2013 voor het eerst bierdegustaties aangeboden worden op de stand van Toerisme Vlaanderen.

Samenvattend: Toerisme Vlaanderen gelooft in de kansen van belevingsgerichte biertoeristische producten en wil samen met de private en publieke partners werken aan innovatieve en unieke initiatieven rond bier en toerisme.

Les twee van de inspiratienamiddag luidt dan ook als volgt: het belang van eet-, drink- en tafelcultuur voor toeristen mag niet onderschat worden. Bier speelt voor Vlaanderen een essentiële rol in dit verhaal.

Klik hier om de presentatie volledig te bekijken.

Meer info over de impulsprogramma’s van Toerisme Vlaanderen vind je hier.

1 reactie

Opgeslagen onder toerisme

Een Reactie op “Bier, een belangrijke bouwsteen voor de toeristische bestemming Vlaanderen

  1. Pingback: Toerisme van ‘t vat: Inspiratienamiddag rond toerisme en bier in Howest | Howesttravel

Plaats een reactie